ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ не дозволив Порошенку подати законопроект про податок на виведений капітал

Дмитро Шимків просить допомогти переконати фонд.

МВФ не дозволив Порошенку подати законопроект про податок на виведений капітал
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко відклав подання законопроекту про податок на виведений капітал у Верховну Раду через позицію Міжнародного валютного фонду, повідомив заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

Він поділився посиланням на текст законопроекту на сайті Президента.

"Учора під час зустрічі з бізнесом були великі очікування, що Президент подасть у ВРУ законопроект про податок на виведений капітал... На початку березня всі роботи [з підготовки законопроекту] були завершені. І 7.03 було заплановано офіційне внесення законопроекту у ВРУ. Напередодні запланованої зустрічі ми отримуємо жорсткого листа від МВФ... Зустріч з бізнесом переноситься на 12.03. У результаті обговорення приймається рішення шукати ширшу підтримку і ретельніше працювати над переконанням МВФ", - написав він у фейсбуці.

Шимків закликав прихильників податку на виведений капітал допомогти Адміністрації Президента переконати МВФ та інших міжнародних партнерів, а також інвесторів і транснаціональні корпорації у важливості його введення.

"Ми не програли цей бій, ми тільки змушені взяти паузу, адже в поточній ситуації роль МВФ у проведенні реформ дуже важлива", - підсумував він.

Нагадаємо, 12 березня під час зустрічі з бізнесом Порошенко заявив, що не має наміру подавати законопроект про податок на виведений капітал у парламент і ініціює його повторне обговорення.

Раніше президент назвав заміну податку на прибуток податком на виведений капітал одним із пріоритетів на 2018 рік.

Згідно із законопроектом, ставки податку на виведений капітал повинні скласти 15% для дивідендів і 20% для прирівняних платежів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram