ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" пояснив відмову постачати газ Україні

Російський холдинг не погодився з "низкою додаткових умов" "Нафтогазу".

"Газпром" пояснив відмову постачати газ Україні
Александр Медведев
Фото: hockey-live.ru

Російський "Газпром" заявив, що відмовився відновлювати поставки газу в Україну через претензії до документів, наданих "Нафтогазом".

"У лютому 2018 року "Газпром" отримав від "Нафтогазу України" підписане з його боку доповнення до контракту, що не повністю відповідало остаточному арбітражному рішенню від 22 грудня 2017 року, а також містило низку додаткових умов, які "Газпром" погодити не готовий. Саме тому "Газпром" і повернув гроші [передоплату поставок за березень], тож не треба, як то кажуть, перекладати з хворої голови на здорову", - сказав заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передає ТАСС.

За його словами, "Газпром" 5 березня спрямував "Нафтогазу України" повідомлення про початок процедури розірвання контрактів на поставку і транзит газу і запропонував дату необхідної для цього зустрічі сторін.

Нагадаємо, згідно з рішенням Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма від 22 грудня, "Нафтогаз" повинен відновити закупівлі російського газу в обсязі не менш ніж 5 млрд куб. м до кінця дії контракту.

"Нафтогаз" вніс авансовий платіж за березень з розрахунку відновити поставки з Росії, але "Газпром" повернув гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram