ГоловнаЕкономікаДержава

Закон про приватизацію державного та комунального майна набув чинності

Документ забороняє участь у приватизації покупцям з Росії.

Закон про приватизацію державного та комунального майна набув чинності
Фото: espreso.tv

Прийнятий Верховною Радою 18 січня в новій редакції Закон "Про приватизацію державного та комунального майна", який є однією з вимог Міжнародного валютного фонду, набув чинності.

Закон опублікувала офіційна газета Верховної Ради "Голос України" 6 березня, а набуває чинності він  наступного дня після опублікування.

Документ ділить об'єкти державного майна на великі (з активами понад 250 млн гривень) і малі. Перші будуть продаватися із залученням професійних радників, а другі - на електронних майданчиках, таких як "Prozorro. Продажі", де продають активи збанкрутілих банків, непрофільні активи державних підприємств.

Оцінювачів у процесі приватизації більше не буде, вартість об'єктів визначатиме ринок.

Також закон скорочує терміни підготовки до продажу з нинішніх 9-12 місяців до 4-5 місяців і збільшить термін для подачі заявок потенційних покупців з 20-45 днів до 20-180 днів.

Нарешті, новий проект закону передбачає посилення захисту прав інвесторів, можливість застосування міжнародного арбітражу та визначення англійського права договору про угоду сторін.

Закон забороняє участь у приватизації покупцям з Росії. Як повідомляли, 2 березня Президент Петро Порошенко підписав нову редакцію Закону "Про приватизацію державного та комунального майна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram