ГоловнаЕкономікаФінанси

Хорошковський вийшов з переговорів про купівлю українського Сбербанку

Бізнесмен, який проживає в Монако, злякався санкцій.

Хорошковський вийшов з переговорів про купівлю українського Сбербанку
Валерий Хорошковский
Фото: http://news.flp.ua

Колишній власник медіа-холдингу "Інтер" Валерій Хорошковський, який з 2013 року проживає в Монако, вийшов з переговорів про купівлю Сбербанку.

Про це повідомляє FinClub 

Хорошковський досяг принципової домовленості з материнською структурою Сбербанку, але був змушений наприкінці січня вийти з переговорів після того, як його юристи дали свій висновок про можливі ризики, пов'язані з порушенням санкцій законодавства ЄС у разі прямого або опосередкованого придбання українського Сбербанку.

"Для Хорошковського, який є резидентом Монако, питання санкцій ЄС дуже важливе, тому він вийшов з переговорів", - заявив співрозмовник FinClub.

Вихід Хорошковського з переговорів збігся за часом з відходом з банку голови правління банку Ігоря Юшка, який допомагав йому вести переговори. Юшко залишив банк з 1 лютого. Після відходу Юшка правління банку також покинув скарбник банку Дмитро Золотько. В.о. голови правління банку стала Ірина Князєва.

Зараз Національний банк розглядає документи від білоруського Паритетбанку на купівлю 100% акцій Сбербанку, які було направлено йому 21 грудня 2017 року. Влітку 2017 року Паритетбанк фігурував як елемент угоди про купівлю українського банку інвестиційною компанією VP Capital, що належить білоруському IT-підприємцю Віктору Прокопені.

Наприкінці січня голова Сбербанку Росії Герман Греф заявив, що операція продажу українського Сбербанку вже структурована і для її завершення необхідна тільки згода НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram