ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацрада реформ затвердила законопроект на заміну валютному декрету

"Минуло 27 років. Світ пішов уперед. А у нас регулювання зразка 92-го року".

Нацрада реформ затвердила законопроект на заміну валютному декрету
Фото: EPA/UPG

Національна рада реформ у п'ятницю, 2 березня, розглянула законопроект "Про валюту", який внесуть на розгляд Верховної Ради.

Президент Петро Порошенко, під головуванням якого проходило засідання ради, підкреслив, що цей законопроект введе в Україні принцип "дозволено все, що не заборонено" і запустить поступову, послідовну і гнучку лібералізацію на валютному ринку. "Також прибирається таке хворобливе покарання, як припинення зовнішньоекономічної діяльності", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що декрет Кабінету Міністрів "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" скасовується. "Минуло 27 років. Світ пішов уперед. А у нас валютне регулювання зразка 92-го року", - сказав він.

"Кінцева ж мета - поліпшення умов для інвесторів, залучення інвестицій, нові робочі місця, нові надходження до державного бюджету, надходження валюти в країну, зміцнення національної валюти. І головне - зростання доходів українців. Успішна країна Україна - для успішних людей", - підкреслив президент.

Проект закону, який раніше був оприлюднений Національним банком, передбачає, що валютне регулювання в Україні буде проводитися на принципах незалежності монетарної політики держави, гнучкого валютного курсу, свободи проведення валютних операцій, незалежності НБУ у формуванні та проведенні валютної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram