ГоловнаЕкономікаБізнес

Лотерейний оператор спростував причетність до російського капіталу Актуально

У період 2012-2017 рр. компанія виплатила до бюджету України 1 млрд грн податків і зборів

Лотерейний оператор спростував причетність до російського капіталу
Фото: msl.ua

Оператор державних лотерей "МСЛ" у зв'язку з черговою хвилею інформаційної атаки на компанію офіційно повідомив, що не причетний до російського капіталу і спростовує всі звинувачення у фінансуванні тероризму, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Цю інформацію підтверджує Служба безпеки України, яка підтвердила безпідставність санкцій проти МСЛ після проведення розслідування у кримінальному провадженні №22015101110000228. Виходячи з постанови про закриття цього провадження, до такого висновку в СБУ прийшли не тільки на підставі власного розслідування, а й за допомогою даних, отриманих від Інтерполу, Міністерства фінансів України, Державної фіскальної служби України та Державної служби фінансового моніторингу України.

За інформацією компанії МСЛ, СБУ повідомила, що відправила в РНБОУ лист з пропозицією про виключення компанії зі списку санкцій у зв'язку з відсутністю причин для санкцій.

Так само компанія МСЛ повідомляє, що в період 2012-2017 рр. компанія виплатила до бюджету України 1 млрд грн податків і зборів і 36 млн грн у вигляді військового збору. Виплати до бюджету України здійснювалися в тому числі і в період дії санкцій 2015-2017 рр.

Одночасно, МСЛ повідомляє, що діяльність компанії законна, оскільки, відповідно до ст. 15.2 Закону України "Про державні лотереї в Україні", раніше видані ліцензії продовжують діяти до моменту прийняття нових нормативно-правових актів, які регулюють умови видачі нових ліцензій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram