ГоловнаЕкономікаДержава

Гірники трьох шахт припинили голодування в Міненерго

Волинець сподівається, що в суботу прем'єр-міністр проведе нараду щодо ситуації у вугільній галузі.

Гірники держпідприємства "Селидіввугілля", які оголосили безстрокове голодування у приміщенні Міненерговугілля та вимагали погашення боргів із зарплати, припинили голодування.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Сьогодні під вечір гірники ДП "Селидіввугілля" припинили голодування. Хоча вже на залізничному вокзалі вони хотіли здавати квитки і повертатися знову в Міненерговугілля, щоб продовжити голодування", - написав він у фейсбуці.

Волинець висловив надію, що в п'ятницю, 2 березня, на рахунок держпідприємства "Селидіввугілля" на зарплату гірникам буде перераховано 10 млн гривень.

"Сподіваюся, що в суботу прем'єр-міністр проведе нараду з керівниками відповідних міністерств і відомств з приводу ситуації у вугільній галузі", - підкреслив лідер профспілки.

Як повідомлялося, 21 лютого гірники трьох шахт оголосили голодування у приміщенні Міненерго. Враховуючи інфляційні процеси, вони також закликали підвищити тарифні ставки, а також "повернути вкрадені запаси" та виділити кошти на технічне переоснащення і забезпечення матеріалами ДП "Селидіввугілля".

Двоє шахтарів повернулися додому, один покинув міністерство за станом здоров'я. Ще п'ятеро шахтарів ДП "Селидіввугілля" продовжували голодування. 28 лютого лікарі зазначили, що у двох шахтарів ДП "Селидіввугілля", які голодували в приміщенні Міненерговугілля, був особливо тяжкий стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram