ГоловнаЕкономікаБізнес

Рада проголосувала за дерегуляцію дозвільних процедур у нафтогазовидобуванні

Проект входив у пакет "весни реформ".

Рада проголосувала за дерегуляцію дозвільних процедур у нафтогазовидобуванні
Одна из скважин Укргаздобычи
Фото: zn.ua

Верховна Рада в четвер прийняла законопроект №3096-д, який стосується спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі.

За нього проголосували 256 народних депутатів.

Законопроектом дозволяється використовувати механізм сервітуту для будівництва об'єктів нафтогазовидобування і трубопровідного транспорту (без зміни цільового призначення земельних ділянок).

Крім того, усувається необхідність отримання гірничого відводу, виключаються об'єкти нафтогазовидобування з переліку об'єктів містобудівної діяльності, скасовується обов'язкове введення родовищ у дослідно-промислову та промислову розробку за рішенням Міненерговугілля.

Законопроектом надається право нафтогазовидобувачам після завершення періоду дослідницько-промислової розробки родовищ використовувати земельні ділянки на підставі договору з власником землі аж до зміни цільового призначення і оформлення документів на право користування (зараз компанії зобов'язані зупиняти видобуток на період оформлення документів).

Законопроектом надається надрокористувачам право на користування своєю геологічною інформацією без погодження з органами влади. Крім того, пропонується розширити коло суб'єктів, які можуть проводити геолого-економічну оцінку запасів нафти і газу (зараз таким правом володіє винятково Державна комісія України з запасів корисних копалин).

Цей проект входив у пакет із 35 законопроектів, які Кабмін у січні визначив як "весну реформ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram