ГоловнаЕкономікаДержава

Договір про першу концесійну дорогу в Україні, ймовірно, підпишуть цього року, - Новак

Нею стане Львів - Краковець.

Договір про першу концесійну дорогу в Україні, ймовірно, підпишуть цього року, - Новак

Перший договір про будівництво в Україні доріг на основі концесії буде підписано вже цього року, сподівається керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомир Новак. Про це він повідомив на офіційній сторінці Укравтодору у Facebook.

"Сподіваюся, що вже цього року буде підписано перший договір про будівництво доріг на основі концесії", - написав Новак.

За його інформацією, першою концесійною дорогою в Україні стане дорога від Львова до українсько-польського кордону. "Це буде сприяти розширенню економічних зв'язків між Україною та країнами ЄС", - упевнений керівник Укравтодору.

Нагадаємо, 27 лютого, Верховна Рада в першому читанні прийняла проект Закону №6766 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг». Законопроект був розроблений в рамках імплементації законодавства Євросоюзу в транспортній галузі. За відповідний закон проголосували 233 нардепи. «Його ухвалення буквально означає, що відтепер в Україні з'являться сучасні автобани, не гірші, ніж у наших найближчих європейських сусідів», - написав один з ініціаторів законопроекту №6766, перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко у Facebook.

Законопроект №6766 передбачає вдосконалення законодавчого регулювання будівництва та експлуатації автомобільних доріг загального користування державного значення на умовах концесії, а також поліпшення інвестиційного клімату країни. На умовах концесії можуть передаватися для будівництва та експлуатації дороги загального користування державного значення, але це стосуватиметься лише будівництва нових доріг в Україні.

Автори законопроекту переконані, що будівництво концесійних доріг дозволить забезпечити баланс інтересів між державою і приватним сектором. В результаті Україна отримає якісні автомагістралі, а іноземні інвестори - можливість реалізації додаткових інвестиційних проектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram