ГоловнаЕкономікаДержава

Закон про прозорість у видобувній сфері збільшить інвестиційну привабливість України, - експерт

"Закон треба розглядати як державний принцип".

Закон про прозорість у видобувній сфері збільшить інвестиційну привабливість України, - експерт
Ольга Адамовская
Фото: Макс Левин

Закон про прозорість у видобувній галузі збільшить інвестиційну привабливість країни, оскільки буде гарантувати прозорі правила гри для бізнесу. Таку думку під час круглого столу "Як забезпечити прозорість у видобувних галузях?", проведеного в рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна і Реанімаційного пакета реформ, висловила Ольга Адамовська, співголова Комітету Американської торгової палати в Україні.

"Як аргумент наведу, що в Американській торговельній палаті в енергетичному комітеті є брошура, яку видають раз на півтора року, вона називається "Біла книга", де енергетичне співтовариство визначає найгостріші та найактуальніші потреби, які вимагають вирішення в енергетичному секторі. І в кожному виданні цієї книги завжди присутня обов'язкова ініціатива прозорості. Тобто Американська торгова палата завжди виокремлювала прозорість як основний пріоритет для видобувного бізнесу", - сказала Адамовська.

На її думку, прозорість у видобувній галузі - це об'єднуючий місток між державою, бізнесом і населенням.

"Це можливість для бізнесу почути проблеми місцевого населення, а населенню - поспілкуватися з бізнесом", - зазначила Адамовська.

Експерт також додала, що закон про прозорість у видобувній сфері треба розглядати не просто як збірник норм, а як державний принцип і ідеологію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram