ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін зібрався вдосконалити правила нарахування субсидій

З 1 січня 2019 року домогосподарствам повинні почати виплачуватися монетизовані субсидії.

Кабмін зібрався вдосконалити правила нарахування субсидій
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів працює над змінами правил нарахування субсидій для населення.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє РБК-Україна.

"Правила нарахування субсидій ми весь час удосконалюємо. Ми щороку приймаємо постанову за підсумками опалювального сезону. Цього року ми теж готуємо таку постанову і теж будуть зміни", - повідомив Рева.

Міністр зазначив, що Кабмін протягом 2018 року напрацює зміни, необхідні для введення монетизації субсидій на житлово-комунальні послуги для домогосподарств. Зараз уряд напрацьовує варіанти спільно з громадськістю і ОСББ.

"Щойно я бачив Якова Смолія, кандидата на посаду голови Нацбанку і нинішнього виконувача обов'язків, ми з ним зараз будемо опрацьовувати питання створення спеціальних рахунків для того, щоб перераховувати людям кошти за житлово-комунальні послуги, щоб вони могли платити з цього рахунку", - повідомив Рева.

За його словами, відповідно до закону, монетизовані субсидії повинні виплачуватися домогосподарствам з 1 січня 2019 року.

В Україні з 1 січня стартував перший етап монетизації субсидій на рівні підприємств - постачальників послуг. Для звичайних громадян це рішення поки що нічого не змінює.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram