ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" скасувала закупівлю 6 дизель-поїздів

Тендерний комітет не зміг обрати постачальника через відсутність кворуму.

"Укрзалізниця" скасувала закупівлю 6 дизель-поїздів
Фото: molbuk.ua

ПАТ "Укрзалізниця" скасувала оголошений 16 листопада 2017 року повторний тендер на закупівлю шести дизельних поїздів для регіональних пасажирських перевезень в тривагонному складі з очікуваною загальною вартістю 1,062 млрд грн (з ПДВ), в зв'язку з неможливістю усунення виниклих порушень законодавства про держзакупівлі.

Згідно з оприлюдненим на порталі ProZorro протоколом засідання тендерного комітету, розкриття тендерних пропозицій відбулося 23 лютого, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У протоколі вказується, що розгляд тендерних пропозицій на відповідність поданих пропозицій учасників заявленим технічним вимогам повинно було відбутися протягом 20 робочих днів, і це питання неодноразово виносилося на засідання. Однак у зв'язку з відсутністю необхідної кількості членів тендерного комітету його засідання визнавалися неправомірними, а засідання переносилися, відзначається в протоколі.

При цьому, додається в документі, термін для розгляду пропозицій закінчився 20 лютого, і, відповідно до законодавства, оскільки в установлений строк пропозиції не розглянуті, прийнято рішення про скасування тендера.

Заявки на участь у ньому подали два українські виробники рухомого складу - Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ, Полтавська обл.) і Харківський вагонобудівний завод (ХВБЗ), а також зареєстрована в Лондоні компанія Burlesk Entertainment LLP, що пропонувала китайську техніку за 870 млн грн (без ПДВ ), і невідоме херсонське ТОВ "Торговий дім "Укрпромсвітло" (основна діяльність - оптова торгівля меблями, килимами та освітлювальними приладами).

Спочатку заявки на участь в тендері приймалися до 18 грудня 2017 року, аукціон намітили на 23 січня 2018 року. Однак потім термін був зміщений через оскарження компанією Burlesk Entertainment умов тендеру, та аукціон мав відбутися 28 лютого. Термін постачання дизель-поїздів було визначено до 31 травня 2019 року, при цьому потяги повинні бути виготовлені в 2018-2019 роках.

У 2017 році аналогічний тендер був скасований "Укрзалізницею" у зв'язку з тим, що обидві подані заявки - КВБЗ і ХВБЗ - були відхилені через невідповідність технічним умовам тендеру. До цього процедура супроводжувалася скаргами потенційних учасників, в тому числі на дискримінаційні умови торгів та порушення законодавства, була внесена низка змін в документацію.

"Укрзалізниця" в поточному році запланувала оголосити тендери на закупівлю 11 дизель-поїздів з початком постачання в 2018 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram