ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ послабив контроль за фінансовими операціями "дочок" компаній з Forbes Global 2000

"Ці корпорації здійснюють свою діяльність за принципами максимальної прозорості".

НБУ послабив контроль за фінансовими операціями "дочок" компаній з Forbes Global 2000

Національний банк повідомив, що з 24 лютого українські комерційні банки не повинні будуть проводити поглиблений аналіз фінансових операцій дочірніх і афільованих компаній-резидентів міжнародних корпорацій зі списку Forbes Global 2000.

"Ці корпорації здійснюють свою діяльність відповідно до загальноприйнятих для світової спільноти стандартів і за принципами максимальної прозорості, що дозволяє вважати такі операції низькоризиковими. Саме тому їх дочірні компанії та афілійовані з ними компанії увійшли до переліку винятків", - повідомила прес-служба Нацбанку.

Крім того, Національний банк дозволив банкам під час оцінки ризикованості операцій самостійно враховувати географічні ризики і формувати власні списки ризикових держав і територій.

Нагадаємо, що список Forbes Global 2000 складається з числа найбільших публічних компаній світу, які оцінюються за виручкою, прибутком, активами та ринковою капіталізацією. Очолює рейтинг найбільший китайський комерційний банк - ICBC. Жодної української компанії в ньому немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram