ГоловнаЕкономікаДержава

Наглядова рада "Укроборонпрому" схвалила проведення незалежного аудиту

Проведення такого аудиту серед державних промислових об'єднань стане першим в історії України.

Наглядова рада "Укроборонпрому" схвалила проведення незалежного аудиту
Фото: Інформатор

Наглядова рада держконцерну "Укроборонпром" схвалила початок проведення незалежного аудиту, технічне завдання і процедури закупівлі консалтингових послуг.

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

"Проведення такого аудиту серед державних промислових об'єднань стане першим в історії України. Завдяки цим заходам буде розроблено найбільш дієвий комплекс заходів для розвитку всієї оборонної промисловості та подальшої євроатлантичної інтеграції всього оборонно-промислового комплексу України", - йдеться в повідомленні.

На засіданні були присутні представники консалтингових компаній, які беруть участь у тендері на проведення міжнародного аудиту, а саме - Baker McKenzie, Grant Thornton LLC, DLA Piper Ukraine LLC, The Boston Consulting Group, LLC "Dentons Europe", Ernst & Young Audit Services LLC, PJSC "Deloitte & Touche USC" і Roland Berger.

Представники компаній ознайомилися з роботою держконцерну за останні 3,5 року і відзначили прогрес, у тому числі роботу, яка була проведена за останній рік з формування техзавдання і організації проведення прозорого тендеру. Відтак 13 листопада 2017 року було сформовано відповідну позицію на закупівлю і оголошено тендер у системі державних закупівель ProZorro.

Новопризначений член наглядової ради "Укроборонпрому" Ентоні Тетер заявив, що уряд США прийняв рішення про фінансування такого міжнародного аудиту.

"Той факт, що уряд США готовий виділити гроші для одного з головних етапів глобальної трансформації "Укроборонпрому", є безперечним доказом того, що виконана концерном у 2017 році робота в цьому напрямі була досконало прозорою і відкритою", - заявив заступник голови підприємства Денис Гурак.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Нагадаємо, в жовтні минулого року "Укроборонпром" не дозволив Держаудитслужбі провести перевірку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram