ГоловнаЕкономікаДержава

ДАБІ та BRDO спільно модернізуватимуть системи контролю та нагляду в будівництві

Держархбудінспекція також долучається до роботи з наповнення і вдосконалення пілотного модуля планування заходів державного нагляду.

ДАБІ та BRDO спільно модернізуватимуть системи контролю та нагляду в будівництві
Фото: kremenchug.ua

Держархбудінспекція і BRDO об'єднують зусилля в пошуку механізмів удосконалення роботи будівельного сектору України. Відповідний Меморандум про співпрацю був підписаний сьогодні, пише gazeta.ua.

Згідно з Меморандумом, метою співпраці ДАБІ і BRDO є визначення засад модернізації та вдосконалення нормативно-правової бази системи державного нагляду (контролю) у сфері містобудівної діяльності, а також створення сприятливого середовища для здійснення господарської діяльності, розвитку малого і середнього підприємництва та залучення інвестицій у галузь будівництва .

Держархбудінспекція також долучається до роботи з наповнення і вдосконалення пілотного модуля планування заходів державного нагляду (контролю) - ІАС ДНК, зокрема з внесення інформації про планові перевірки.

"Потреба зміни підходів до контролю в будівництві вже давно назріла, тому ДАБІ вивчає питання перегляду системи інспекційних функцій. Основна ідея - це орієнтація не на виявлення, а на запобігання вчиненню порушень у сфері містобудування. Тобто перехід від карального вектора до партнерської роботи з бізнесом, надання максимальної консультативної підтримки. Такий підхід підвищить якість і безпеку споруджуваних об'єктів, сприятиме довірі до органів контролю з боку українських і іноземних забудовників, а також громадськості. А сукупно з якісними дозвільними процедурами буде стимулювати будівельні процеси в країні", - зазначив голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев.

"Для самої інспекції робота в системі ІАС - це можливість планувати і приймати рішення про розвиток системи державного контролю, формувати державну політику у своїй сфері на основі серйозної аналітики, - зазначив голова BRDO Олексій Гончарук. - Така активна позиція Державної архітектурно-будівельної інспекції є свідченням того, що система контролю і нагляду готова до переформатування в ризикоорієнтовану систему і до впровадження якісних змін у регуляторному полі щодо цього".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram