ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄБРР виділив "Нібулону" $50 млн на продовження проекту відродження річкових перевезень Новости компаний

Компанія має 2 млн тонн елеваторних потужностей.

ЄБРР виділив "Нібулону" $50 млн на продовження проекту відродження річкових перевезень

Європейський банк реконструкції і розвитку і лідер аграрного ринку України ТОВ СП «Нібулон» підписали угоду про надання фінансування на суму 50 млн доларів США для продовження реалізації національного проекту з відродження вантажного судноплавства Дніпром і Південним Бугом, а також розвитку аграрної логістики. Урочиста церемонія відбулася в офісі представництва ЄБРР у Києві 15 лютого, угоду підписали голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер і генеральний директор «Нібулона», Герой України Олексій Вадатурський.

Угода є частиною великого проекту співпраці компанії і банку в рамках фінансування на 200 млн доларів США. Проект спрямований на розвиток аграрної інфраструктури та внутрішніх водних шляхів України. «Цим проектом ми не тільки допомагаємо компанії "Нібулон" і загалом Україні в збільшенні та розширенні можливостей для експорту зернової та сільськогосподарської продукції. Ми робимо це в стабільний екологічний спосіб, шляхом переведення цих вантажних потоків із залізниці, з автомобільних шляхів на річкові шляхи. Ми усвідомлюємо і розуміємо важливість розвитку внутрішніх водних шляхів і збільшення їх пропускної спроможності», - зазначив Шевкі Аджунер, коментуючи важливість угоди для України і ЄБРР.

Він підкреслив, що ЄБРР імпонує підхід компанії «Нібулон», який не передбачає монополізацію ринку, а спрямований на розвиток річкової і аграрної інфраструктури для всіх його учасників.

«Особливо я пишаюся тим фактом, і дуже радий цьому, що, хоча компанія "Нібулон" хоче розвиватися в цій сфері і бути одним із провідних гравців, вона не ставить собі за мету досягнення домінуючого положення в цьому секторі. Тобто на додаток ця ініціатива буде реалізуватися також з урахуванням необхідності створення та ініціювання цього ринку в конкурентний спосіб і фінансово стабільний надійний спосіб», - додав він.

Шевкі Аджунер також підкреслив, що угода є продовженням багаторічної плідної співпраці з «Нібулоном». «Ми підписуємо це на день пізніше, ніж повинні були підписати. Повинні були підписати 14 лютого, у Валентинів день, щоб це символізувало ту любовну історію, яка є між нами і цією компанією. Якщо серйозно, то я дуже пишаюся - я особисто і я як представник нашого банку і нашої організації - тим, що зараз підписано вже п'ятий проект з цією компанією», - зазначив Аджунер.

За його словами, той розвиток, який Україна демонструє в частині обсягів вирощування зернових, показує, що є нагальна потреба в проектах такого роду для подальшого розвитку такої інфраструктури.

«Роль компанії "Нібулон" у цьому процесі, в цьому розвитку є очевидною для всіх і для ЄБРР зокрема. Тому я хотів би подякувати Вам не тільки за те, що Ви вибрали ЄБРР як партнера, а й за те, що Ви робите свій внесок у ці процеси. І Ви робите це стабільно і надійно», - наголосив Аджунер, звертаючись до Олексія Вадатурського.

Генеральний директор «Нібулона», своєю ергою, подякував за можливість довгострокової надійної співпраці з ЄБРР.

«Я дуже вдячний і керівництву ЄБРР, зокрема Шевкі Аджунеру, і його команді за те, що наша компанія має можливість співпраці з таким великим банком. Завдяки співпраці з ЄБРР нашу компанію знають не тільки в Україні, а й у всьому світі, як одну з найсучасніших компаній, з сучасної логістикою, яка сьогодні, не завдяки підтримці влади, а завдяки співпраці з банком реконструкції, займається розвитком внутрішніх водних шляхів, розвитком інфраструктури зернового ринку. І завдяки співпраці з банком ми є лідерами у всіх цих напрямках, - зауважив він.

Вадатурський нагадав, що компанія сьогодні має 2 млн тонн елеваторних потужностей. «Хтось бачить у нас аграрну компанію. Інші нас оцінюють як велику судноплавну компанію, яка має в Україні найсучасніший флот, побудований з українського металу, який ходить під українським прапором, який обслуговується в українській компанії, українськими людьми», - додав він.

«Нас знають у світі вже як представника України, як українську компанію, яка постачає сільгосппродукцію в 64 країни світу. Тому я дуже вдячний, що в мене є така можливість: планувати роботу з розвитку нашої компанії на чергові 7 років співпраці з Європейським банком розвитку і реконструкції», - зазначив генеральний директор «Нібулона».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram