ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" підпише договір з General Electric до кінця місяця

Американські локомотиви будуть збирати на Крюківському заводі.

"Укрзалізниця" підпише договір з General Electric до кінця місяця
Фото: Александр Рудоманов

"Укрзалізниця" підпише договір про співпрацю у виробництві локомотивів з General Electric до кінця місяця.

Про це на засіданні уряду в середу повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Укрзалізниця, Мінінфраструктури, урядовий офіс інвестицій завершили переговори з General Electric. До кінця місяця, я думаю, 22-23 лютого, ми в Будинку уряду підпишемо угоду про співпрацю між General Electric і українською залізницею. Це буде означати, що ми отримаємо нову тягу для "Укрзалізниці", а головне - спільно з General Electric будемо виробляти цей рухомий склад в Україні", - розповів Гройсман.

Нагадаємо, 21 липня 2016 року General Electric і "Укрзалізниця" уклали договір про взаєморозуміння, згідно з яким компанії узгодили стратегічне співробітництво у сфері оновлення українського парку тепловозів. З вересня 2016 року по лютий 2017 року в Україні проходила демонстрація вантажного дизельного локомотива TE33А виробництва General Electric.

3 серпня 2017 року "Укрзалізниця" і GE Transportation підписали лист про наміри співпрацювати в модернізації наявних і виготовленні нових дизельних локомотивів. Співпрацювати з компанією General Electric у виробництві і модернізації тепловозів УЗ планує протягом наступних 10 років.

Наприкінці грудня 2017 року перший заступник директора департаменту стратегічного управління і розвитку "Укрзалізниці" Олександр Малахов розповів, що УЗ у 2018 році придбає до 30 тепловозів у General Electric зі складанням на Крюківському вагонобудівному заводі. Передбачається, що до 2021 року рівень локалізації зросте до 40%, а на першому етапі мова йтиме фактично про великовузлове складання на КВБЗ (частку GE Малахов оцінив у 90%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram