ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ зажадав виписки з рахунків співробітників "1+1" і "Кварталу 95"

Запит стосується в тому числі Зеленського і Ткаченка.

НБУ зажадав виписки з рахунків співробітників "1+1" і "Кварталу 95"

Департамент виїзних перевірок банків Національного банку запросив у ПриватБанку виписки з рахунків, відкритих і в головному офісі, і в кіпрській філії, на імена топ-менеджерів, журналістів і ведучих "1+1 Медіа", а також співробітників "Кварталу 95".

Відповідний документ оприлюднила прес-служба медіа-холдингу.

Серед тих, хто цікавить НБУ, є Олександр Ткаченко, Олександр Дубинський, Володимир Зеленський, Алла Мазур, Наталія Мосейчук, Лідія Таран, Соломія Вітвіцька, Марічка Падалко, Іванна Найда та інші.

"Ми розглядаємо цей запит як прямий тиск з боку вищого керівництва країни і спроби політичного переслідування напередодні виборів", - йдеться в заяві.

"1+1" також вважає, що її співробітники захищені банківською таємницею. Але, згідно з правилами зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, банки зобов'язані на вимогу НБУ надавати виписки з рахунків під час інспекційних перевірок і в разі безвиїзного нагляду.

Медіахолдинг "1+1 Медіа" належить Ігорю Коломойському. Держава судиться з ним з приводу компенсації збитків, пов'язаних з доведенням ПриватБанку до неплатоспроможності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram