ГоловнаЕкономікаФінанси

Місія МВФ відвідає Україну 12-16 лютого

Експерти фонду проведуть консультації з українською владою.

Місія МВФ відвідає Україну 12-16 лютого
Фото: EPA/UPG

Технічна місія Міжнародного валютного фонду відвідає Україну 12-16 лютого.

"Команда у складі кількох експертів МВФ відвідає Київ у період з 12 по 16 лютого для проведення технічних обговорень з представниками української влади", - наводяться в повідомленні фонду слова постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана.

4-річна програма розширеного фінансування (EFF) України на 17,5 млрд доларів була ухвалена в березні 2015 року. На сьогодні з цієї суми отримано $8,7 млрд. Перший транш у $5 млрд був виділений відразу після підписання програми, другий у $1,7 млрд - в серпні 2015 року, третій в $1 млрд - у вересні 2016 року і останній, четвертий в $1 млрд - у квітні 2017 року.

Заступник голови НБУ Дмитро Сологуб нещодавно заявив, що якщо Україна до липня не отримає п'ятий транш Міжнародного валютного фонду, це буде фактично означати припинення програми Extended Fund Facility (EFF).

Наприкінці січня Київ виконав одну з умов перегляду - було ухвалено новий закон про приватизацію. Крім цього, президент Петро Порошенко вніс у Верховну Раду кандидатуру Якова Смолія на посаду глави НБУ, яка фактично стала вакантною з весни минулого року, коли нинішня глава Валерія Гонтарева подала у відставку.

Ухвалення закону про Антикорупційний суді та виконання обіцянок про приведення цін на газ до ринкового рівня залишаються основними умовами для виділення п'ятого траншу в рамках кредитної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram