ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман: зростання ВВП на рівні 2-3% є недостатнім, наше завдання - 5%+

Прем'єр покладає надії на цифрову економіку.

Гройсман: зростання ВВП на рівні 2-3% є недостатнім, наше завдання - 5%+
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що фокус на цифрову економіку дозволить Україні прискорити економічне зростання і бути успішною та конкурентною у світі.

Про це він заявив на зустрічі з експертами цифрового ринку, організованій у рамках обговорення Концепції розвитку цифрової економіки України до 2020 року, повідомляють на сайті Кабміну.

"Питання цифрової економіки - це питання нашого часу. Якщо ми сфокусуємося на розвитку цифрової економіки, ми можемо бути успішними, - сказав Гройсман. - Нам потрібен швидкий економічний ріст, і в нас є все, щоб його забезпечити".

Прем'єр наголосив, що впровадження нових технологій - запорука досягнення стратегічної мети.

"Нам потрібна реактивна швидкість. У нас непогані сигнали від економіки, але ми розуміємо, що зростання 2-3% - це недостатньо. Наше завдання - 5% плюс ... Наше завдання - стати однією з найсильніших економік Європи", - наголосив Гройсман.

Фото: kmu.gov.ua

Він також зазначив, що уряд готовий спільно з експертним середовищем і бізнесом напрацьовувати і втілювати рішення щодо підтримки технологічного прориву, підтримки стартапів, осучаснення освіти і впровадження надійного трансферу технологій - від розробки до промислового використання.

"У цьому світі ми повинні бути швидкими і мобільними. І це залежить від влади і регуляцій, а також умов, які ми можемо створити... Уряд готовий приймати рішення", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, Національний банк України прогнозує ріст внутрішнього валового продукту на 3,4% у 2018 році та 2,9% у 2019-2020 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram