ГоловнаЕкономікаДержава

Кістіон і Насалик очолили пошук міжнародного партнера для управління ГТС

Від "Нафтогазу" бере участь тільки голова наглядової ради.

Кістіон і Насалик очолили пошук міжнародного партнера для управління ГТС
Фото: Владислав Мусиенко

Віце-прем'єр Володимир Кістіон очолив робочу групу, яка буде шукати міжнародного партнера для управління українською ГТС. Міністр енергетики Ігор Насалик став його заступником.

Про це повідомила прес-служба уряду в понеділок.

Також до складу групи увійшли директор департаменту нафтогазового комплексу Міненерго Олександр Лініченко, заступник міністра енергетики Ігор Прокопів, держсекретар Міненерго Олексій Перевезенцев, заступник держсекретаря Кабміну Сергій Кушнір, в.о. голови правління "Магістральних газопроводів" Валерій Ноздрін, голова служби віце-прем'єра Костянтин Мар'євич, радники прем'єр-міністра і віце-прем'єра Адомас Аудіцкас і Едуард Терпицький, представник консультанта з реструктуризації "Нафтогазу" Алессандро Бертоліні.

Участь у розробці пропозицій і рекомендацій для проведення конкурсного відбору беруть в.о. голови паливного комітету Ради Олександр Домбровський, директор департаменту з регулювання відносин у нафтогазовій галузі НКРЕКП Тетяна Рябуха, голова наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд, директор з питань енергоринку генерального директорату Єврокомісії Клаус-Дітер Борхардт, голова секретаріату Енергоспівтовариства Янез Копач, представник посольства США Аня Брансон.

Нагадаємо, у грудні 2017 року Кабмін почав відбір міжнародних партнерів для управління ГТС.

Перед цим "Нафтогаз України" підписав з нідерландською Gasunie, французькою GRTgaz, італійською Snam і словацькою Eustream меморандуми про можливу співпрацю з використанням ГТС України. "Нафтогаз" також найняв компанію Rothschild S.p.A. (Мілан, Італія), яка працює над структуруванням самого процесу пошуку і залученням міжнародного партнера до управління ГТС України.

Визначати найкращого партнера для нового оператора української ГТС буде Верховна Рада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram