ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" 2018 року двічі підвищить ціни на квитки

"Двічі по 10%, щоб це було плавно і не так помітно для людей".

"Укрзалізниця" 2018 року двічі підвищить ціни на квитки
Фото: Макс Требухов

"Укрзалізниця" 2018 року двічі підвищить ціни на квитки на 10%.

Про це в інтерв'ю 112 каналу повідомив в.о. голови правління компанії Євген Кравцов.

"З пасажирськими перевезеннями ситуація досить складна в плані тарифів. Тариф на пасажирські перевезення не піднімався вже кілька років. Ми бачимо необхідність в підвищенні тарифу цього року. У фінансовий план на 2018 рік ми заклали цифри дворазового підвищення на 10% кожне. Двічі по 10%, щоб це було плавно і не так помітно для людей", - сказав він.

Кравцов додав, що плацкартні квитки часто дешевші, ніж автобусне сполучення на аналогічних напрямках. "Це неправильно. Автобусні перевезення апріорі мають бути дешевшими, ніж залізничні", - вважає він. Загалом тарифи УЗ на перевезення пасажирів, "можливо, найнижчі і в Європі, і на пострадянському просторі", сказав Кравцов.

"Укрзалізниця" також планує розділити перевезення на кілька сегментів з трьома різними тарифами: в найдешевшому (плацкарт, регіональні поїзди) ціну встановлюватиме держава, а в найдорожчому (Інтерсіті і нічні експреси) - сама компанія. "І десь посередині повинен діяти середній проміжний тариф, який встановлюється державою, але для якого ми будемо вимагати більш серйозного підвищення. Це буде напрямок ("Стандарт"), де ми ще не досягли належного рівня сервісу, але в той самий час він вже не виконує соціальну функцію", - сказав Кравцов.

Нагадаємо, що у 2017 році "Укрзалізниці" дозволили підвищити вантажні тарифи на 22,5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram