ГоловнаЕкономікаФінанси

Російський Сбербанк домовився про продаж української "дочки"

Для угоди потрібна тільки згода НБУ.

Російський Сбербанк домовився про продаж української "дочки"
Фото: Сергей Нужненко

Глава російського Сбербанку Герман Греф заявив, що операція з продажу українського Сбербанку вже структурована, і для її завершення потрібна тільки згода НБУ.

"У нас усе підготовлено, питання - дадуть нам дозвіл на продаж чи ні, це головне. Угода, у принципі, структурована, чекаємо на згоду регулятора", - цитує Грефа "Інтерфакс-Україна".

Зараз регулятор розглядає документи від білоруського Паритетбанку. "Зараз отримані НБУ документи для погодження набуття істотної участі в ПАТ "Сбербанк" перебувають на розгляді. За результатами розгляду громадськість буде проінформована додатково", - повідомили в прес-службі НБУ.

Термін розгляду - три місяці від дати отримання повного пакету (21 грудня 2017 року).

Нагадаємо, що навесні 2017 року Сбербанк України збиралися купувати Саїд Гуцерієв, син російського мільярдера Михайла Гуцерієва (компанії "Русснефть", "Нефтис", Бинбанк), а також Григорій Гусельников, який є основним акціонером латвійського Norvik Banka. Угода не була схвалена Нацбанком.

Восени 2017 року з'явилися чутки, що Сбербанк купить Валерій Хорошковський.

Український Сбербанк належить однойменному російському банку, який належить уряду РФ. ПАТ "Сбербанк" - найбільший з банків з російським капіталом в Україні. Його активи становлять близько 40 млрд гривень.

Російський Сбербанк продає його через введені РНБО санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram