ГоловнаЕкономікаФінанси

Голова Ради НБУ очікує стабілізації курсу в березні-квітні

До якої позначки впаде до цього часу гривня, Богдан Данилишин не повідомив.

Голова Ради НБУ очікує стабілізації курсу в березні-квітні
Богдан Данилишин

Голова Ради Національного банку Богдан Данилишин вважає, що курс гривні стабілізується в березні-квітні і може зміцнитися до літа.

"У міру збільшення обсягів експорту агропродукції (з лютого-березня), за умови збереження відносної сприятливої кон'юнктури ринку металургійної продукції та сезонного зростання попиту на неї (з березня-квітня), очікується стабілізація курсу гривні (можливий сценарій зі зміцненням курсу нацвалюти наприкінці весни - початку літа)", - написав Данилишин у фейсбуці.

При цьому він зазначив, що суттєво посприяє курсовій стабільності відновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом і отримання макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.

"Сподіваюся, що після зустрічі Президента України Петра Порошенка і голови МВФ Крістін Лагард Україна активізує переговорний процес з МВФ, і наступний транш кредиту МВФ Україна зможе отримати ще до літа", - додав він.

При цьому Данилишин зазначив, що 30 січня рада НБУ на своєму засіданні розгляне питання про стан валютного ринку України.

"Відразу хочу заспокоїти, що ніякої загрози національній грошовій одиниці немає, ситуація перебуває під контролем НБУ, її також відстежує рада НБУ, визначає основні принципи грошово-кредитної політики. Фундаментальних факторів для девальвації гривні в цей час немає", - зауважив він.

За його даними, поточна ситуація на валютному ринку України є традиційною, оскільки простежується чітка сезонність курсової динаміки з піками знецінення гривні в січні-лютому.

Офіційний курс на 25 січня - 28,87 гривні за долар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram