ГоловнаЕкономікаБізнес

"Центренерго" заблокувало постачання вугілля Львівсько-Волинського басейну

Компанія відмовилася від схеми зустрічних постачань.

"Центренерго" заблокувало постачання вугілля Львівсько-Волинського басейну
Фото: korrespondent.net

Державна компанія "Центренерго" відмовилася від схеми зустрічних постачань, що забезпечує збут продукції західноукраїнських вугледобувних підприємств ДП "Львіввугілля" і ДП "Волиньвугілля".

На думку голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, це руйнує вертикальну інтеграцію державних шахт і державних станцій, що загрожує роботі західноукраїнських шахт.

"Завжди була така схема - щоб заощадити на транспортуванні, державні західноукраїнські шахти своє вугілля везли на ДТЕК "Західенерго", а в вугілля ДТЕК з Павлограда і Добропілля - на "Центренерго". Знаю, що протягом минулого року "Центренерго" вимагало від ДТЕК збільшити обсяги видобутку для себе до 250 тис. тонн на місяць, це 3 млн тонн вугілля на рік. І ось тепер відмовилося від цього вугілля, на яке додатково закладалися лави", - написав він у фейсбуці.

Волинець підкреслює, що ситуація вимагає термінового втручання керівництва області та держави, інакше протестів шахтарів не уникнути.

"Якщо "Центренерго" відмовляється від продукції "Павлоградвугілля" і "Добропіллявугілля", то ДТЕК його повезе на своє "Західенерго". Відповідно, шахтарям Львівсько-Волинського басейну буде нікуди збувати свою продукцію. Такі самі проблеми виникнуть і в державних шахт "Селідоввугілля" і "Лисичанськвугілля", - застеріг він.

Нагадаємо, що раніше представник "Львіввугілля" заявив про припинення відвантажень палива.

Учора в ЗМІ з'явилася інформація про те, що з грудня 2017 року основним постачальником палива на станції "Центренерго" стало ТОВ "Краснолиманське". ТОВ "Краснолиманське" було викуплене негласним куратором державної вугільної галузі Віталієм Кропачовим у структур і оточення президента-втікача Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram