ГоловнаЕкономікаФінанси

Банкір Курченка отримав умовний термін у справі на 1,4 мільярда

Злочинець відшкодує державі 5 тис. грн.

Банкір Курченка отримав умовний термін у справі на 1,4 мільярда
Фото: www.ukrbankinfo.com

Колишнього заступника директора департаменту інвестиційної діяльності Брокбізнесбанку Юрія Винограда засуджено до п'яти років позбавлення волі умовно, свідчить вирок Подільського райсуду Києва від 9 січня, який виявило в реєстрі судових рішень видання "Наші гроші".

Суд затвердив угоду Винограда із заступником генпрокурора Юрієм Столярчуком про визнання провини. Виноград визнав себе винним в участі у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича, а саме - в окремому структурному підрозділі Сергія Курченка, заволодінні чужим майном і приховуванні важливих документів. Виноград узяв безпосередню участь у незаконному виведенні 1,44 млрд грн з Брокбізнесбанку в січні 2014 року шляхом видачі кредитів фіктивним фірмам, підконтрольним Курченкові.

Виноград пропрацював на посаді з 20 січня по 27 лютого 2014 року і виконував роль так званого "фунта" - людини, від якої потрібен лише підпис.

Крім того, він посприяв зникненню документів про діяльність Брокбізнесбанку - оригіналів протоколів засідань, оригіналів договорів купівлі-продажу цінних паперів, господарських договорів та інших. Ці документи, які Виноград виніс з банку, знайти не вдалося.

Відповідно до укладеної зі Столярчуком угоди, Виноград відшкодував державі 5 тис. грн і отримав п'ять років умовно. Це покарання - м'якіше від найнижчої межі за інкримінованими Виноградові злочинами, зазначає видання.

У вироку зазначено, що Виноград дав свідчення, що викривають членів злочинної організації і мають доказове значення для встановлення обставин виведення 1,44 млрд грн з Брокбізнесбанку й інших злочинів, скоєних злочинною організацією Януковича-Курченка.

Нагадаємо, в серпні 2013 року Курченко купив Брокбізнесбанк. 28 лютого 2014 року банк внесли до категорії неплатоспроможних і пізніше ліквідували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram