ГоловнаЕкономікаДержава

Насалик: Україна до кінця року відмовиться від закупівель газу для потреб населення

"Укргазвидобування" наростить видобуток газу, прогнозує міністр.

Насалик: Україна до кінця року відмовиться від закупівель газу для потреб населення
Игорь Насалик

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик розраховує, що до кінця року Україні більше не потрібно буде закуповувати газ для потреб населення за кордоном.

Цього, як заявив міністр у Верховній Раді, можна досягти за рахунок нарощування видобутку газу "Укргазвидобуванням".

"Україні вдалося за 1,5 року для PSO [газ для потреб населення, який продається за нижчими цінами] зменшити імпортну закупівлю газу до 0,9 млрд куб. м. І ми, розвиваючи "Укргазвидобування", взагалі розглядаємо можливість, що до кінця року цього дефіцит в 0,9 млрд куб. м не буде. Формулюючи ціну газу для населення... ми вже не будемо зв'язуватися з імпортним паритетом - для PSO нам не потрібен буде імпортний газ. А комерційні структури нехай закуповують, де вважають за потрібне", - наводить слова міністра "Інтерфакс-Україна".

Він також прокоментував заяву голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва про готовність відновити закупівлі газу в російського "Газпрому".

"З приводу заяви керівника "Нафтогазу" про можливість закупівлі газу а РФ... Пункт перший: НАК "Нафтогаз України" не перебуває у сфері управління Міненерговугілля. Пункт другий: керівник НАК жодним чином не синхронізував свою заяву з міністерством, формує державну політику. Пункт третій: уряд, приймаючи фінансовий план "Нафтогазу", ніяк не розглядав можливість закупівлі російського газу", - сказав він.

Нагадаємо, Україна повинна відновити закупівлі російського газу згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram