ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман: Україна налаштована на подальшу співпрацю з МВФ

Уряд очікує прийняття законодавчих рішень про масштабну приватизацію і створення Антикорупційного суду.

Гройсман: Україна налаштована на подальшу співпрацю з МВФ
Фото: пресс-служба президента

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про намір продовжувати подальшу співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми налаштовані на подальшу співпрацю з Міжнародним валютним фондом і будемо всебічно підтримувати наш економічний розвиток", - зазначив прем'єр за підсумками зустрічі з представниками німецьких компаній, що працюють в Україні.

За словами Гройсмана, уряд очікує прийняття законодавчих рішень про проведення масштабної приватизації на основі англійського права і створення Антикорупційного суду найближчим часом.

Нагадаємо, видання "Європейська правда" опублікувало лист голови місії МВФ в Україні керівникові Адміністрації Президента Ігорю Райніну і його заступникам Олексію Філатову і Дмитру Шимківу від 11 січня з критикою законопроекту про Антикорупційний суд.

У листі йдеться, що низка положень законопроекту є несумісними із зобов'язаннями України за програмою співпраці з МВФ, а також суперечать рекомендаціям "Венеціанської комісії". При цьому МВФ висловлює готовність допомогти Адміністрації переглянути законопроект.

В АП відповіли, що цей законопроект розроблено відповідно до рекомендацій "Венеціанської комісії" і має обговорюватися в Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram