ГоловнаЕкономікаДержава

Данилюк на найближчому засіданні Кабміну вимагатиме звільнити Насірова

Міністр висловив упевненість у швидких змінах у ДФС.

Данилюк на найближчому засіданні Кабміну вимагатиме звільнити Насірова
Фото: Сергей Нужненко

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що на найближчому засіданні уряду, яке відбудеться вже завтра, 17 січня, вимагатиме звільнити голову Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це міністр написав у фейсбуці, коментуючи рішення Кабміну скасувати минулорічну постанову про реформування і реорганізацію податкових і митних органів.

"Ті, хто сподівався, що рішення Кабміну - це кінець реформи, поспішили радіти. Я вже розмовляв із прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, під час якої він запевнив у підтримці реформи ДФС. Прем'єр добре розуміє важливість цих змін для країни, її економіки і людей. Тому я впевнений, що виправлення цього непорозуміння стане поштовхом для швидких змін у ДФС", - повідомив Олександр Данилюк.

Міністр фінансів зазначив, що скасована концепція реформи служби передбачала зменшення повноважень керівників обласних ДФС і саме там зараз блокують зміни.

"Чому це важливо? Зараз існують квоти, які передбачають розподіл посад у регіональних митницях і податкових між сферами впливу. Контролюючи регіональні органи ДФС, місцеві" князьки "і їхні друзі в Києві наживаються на бізнесі, відкатах, контрабанді та фактично гальмують економічний розвиток нашої країни. І саме ці групи інтересів зараз намагаються перешкодити змінам. Цього разу не вистачило сміливості розірвати ці зв'язки і реалізувати зміни", - додав Данилюк.

Данилюк наголосив, що Насіров одним із перших зрадів скасуванню реформи. "Виліз з-під ковдри і почав радісно коментувати", - пожартував Данилюк.

Він вважає неприпустимим, що людина, яка вже стала символом корупції і відкрито порушила закон про державну службу, маючи не тільки українське громадянство, формально залишається керівником ДФС уже майже рік з моменту відсторонення. "Водночас звільнити Насірова може тільки Кабмін. Мінфін уже давно звернувся до Кабміну щодо звільнення Романа Насірова, але відповідного рішення не було. Тому цієї середи буду порушувати це питання на засіданні уряду", - додав міністр.

Нагадаємо, Насірова судять за звинуваченням у зловживанні владою і службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК). Незважаючи на це, він формально залишається головою ДФС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram