ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк знову розблокував forensic audit ПриватБанку

Київський суд Одеси скасував ухвалу, якою забороняв займатися розслідуванням діяльності Коломойського.

Нацбанк знову розблокував forensic audit ПриватБанку
Фото: EPA/UPG

Київський районний суд Одеси скасував власну ухвалу, якою забороняв широкому колу осіб, зокрема Нацбанку, компаніям Kroll Associates і AlixPartners Services, займатися розслідуванням діяльності екс-співвласника ПриватБанку Ігоря Коломойського.

Про це повідомили в прес-службі Нацбанку, повідомляє FinClub.

Заборону проводити forensic audit ПриватБанку одеський суд встановив 4 січня. Це була забезпечувальна міра за позовом Коломойського.

Аналогічну заборону 15 грудня 2017 року встановив Солом'янський районний суд Києва за клопотанням Коломойського. Але 3 січня 2018 року після розгляду апеляції "Астерс" суд скасував грудневу ухвалу.

Вже 4 січня forensic audit було припинено одеським судом.

Зараз forensic audit знову відновлено.

Нагадаємо, forensic audit проводиться для запобігання проблем, пов'язаних з посяганням на майно компанії і його неналежним використанням, а також для збору доказів щодо фактів, що вже трапилися. Нацбанк найняв детективне агентство Kroll і консалтера AlixPartners для проведення forensic audit в ПриватБанку, який визначить масштаб можливих зловживань.

У кінці листопада минулого року генпрокурор Юрій Луценко зустрічався з бізнесменом Коломойським в Амстердамі. Генпрокурор запевняє, що він зустрів бізнесмена випадково. Незабаром після цього Солом'янський районний суд Києва заблокував forensic audit Приватбанку.

Пізніше Луценко заявив, що ГПУ не має претензій до детективного агентства Kroll, яке найняли для розслідування зловживань колишніх власників Приватбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram