ГоловнаЕкономікаБізнес

Прокуратура замовила економічну експертизу угод ICU

Компанія супроводжувала купівлю держоблігацій офшорами "Сім'ї".

Прокуратура замовила економічну експертизу угод ICU

Генеральна прокуратура декілька місяців тому замовила економічну експертизу угод компанії ICU. Про це "Громадському радіо" заявив заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Більше року тому ми допитали керівника цієї компанії, ми засумнівались у документах, що підтверджують легальність коштів і фінансових угод. Тому більш ніж два місяці тому відправили запит для проведення економічної експертизи в одну з судових експертних установ України. Зараз експертиза триває", - сказав він, коментуючи публікацію рішення Краматорського районного суду від 28 березня 2017 року про спецконфіскації. У ньому йдеться, що операції з купівлі державних облігацій, які потрапили разом з отриманими за них грошима під спецконфіскацію, проводили через групу ICU.

Єнін додав, що діяльність посадових осіб як цієї компанії, так і державних банків і Нацбанку України є предметом цілої низки інших кримінальних проваджень, здійснюваних у Гепрокуратурі та НАБУ.

Нагадаємо, що ICU впевнена в законності своїх дій у супроводі угод з купівлі облігацій, які фігурують у матеріалах справи.

Перед укладенням договорів на брокерське обслуговування, ICU провела обов'язкову процедуру ідентифікації та фінансового моніторингу щодо покупців ОВДП. Ці компанії були клієнтами Ощадбанку, в якому були відкриті грошові рахунки і рахунки в цінних паперах. Ціни, за якими компанії купували ОВДП, були узгоджені ними безпосередньо з банком. ICU не відкривала для цих компаній ніяких рахунків і не працювала з ними раніше. Роль ICU в цих угодах, стверджують у компанії, обмежувалася функцією агента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram