ГоловнаЕкономікаДержава

Колишній топ-менеджер Бахматюка очолила ДПЗКУ

Попередній глава держкомпанії звільнився після декількох дивних інцидентів.

Колишній топ-менеджер Бахматюка очолила ДПЗКУ
Ирина Марченко
Фото: latifundist.com

Уряд призначив виконувачкою обов'язків голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) Ірину Марченко.

Про це йдеться в розпорядженні уряду №9 від 11 січня.

Кабмін погодив його призначення на посаду за пропозицією Міністерства аграрної політики та продовольства.

Ірина Марченко з 2007 по 2017 рік працювала в яєчному холдингу "Авангард" бізнесмена Олега Бахматюка, причому останні чотири роки була генеральним директором цієї компанії.

ДПЗКУ вже тривалий час керують менеджери в статусі виконувача обов'язків. Останнім був Дмитро Гавриш. Він пропрацював на посаді чотири місяці і звільнився 10 січня

В середині грудня заступник директора департаменту ДПЗКУ знайшов на своїй машині розтяжку. За місяць до цього чоловік з молотком напав на заступника голови правління ДПЗКУ Олега Швеця.

ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яні заводи. Сумарно компанія налічує 55 підрозділів-філій. На потужностях корпорації можна зберігати 3,75 млн тонн зернових. Зокрема сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram