ГоловнаЕкономікаБізнес

Фукс купив компанію, якій "Київський метрополітен" заборгував 1,8 млрд грн

Підземка не розрахувалася за постачання 100 вагонів.

Фукс купив компанію, якій "Київський метрополітен" заборгував 1,8 млрд грн

Олігарх Павло Фукс з нового року став єдиним бенефіціаром компанії "Укррослізинг", якій "Київський метрополітен" заборгував 1,8 млрд грн. Про це повідомила Liga.net із посиланням на зміни в єдиному реєстрі юридичних осіб. Раніше цю компанію ЗМІ пов'язували з оточенням Віктора Януковича і російським державним "Внешэкономбанком".

У 2009 році тодішня київська влада уклала договір про придбання 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу з компанією "Укррослізинг". У період з 2010-го по 2013 рік Київ заборгував цьому підприємству майже 2 млрд грн. Компанія намагалася арештувати поставлені вагони й рахунки КП "Київський метрополітен".

У квітні 2017 року Вищий госпсуд зобов'язав КП виплатити майже 2 млрд гривень, заявлених компанією "Укррослізинг". Метрополітен виплатив на користь "Укррослізинг" 140 млн гривень і через суди домігся списання 42 млн грн пені. У підсумку, за підрахунками видання, у підземки залишається борг перед компанією Фукса на 1,78 млрд грн (майже $50 млн).

Нагадаємо, що в останні роки Фукс став помітним гравцем на українському ринку. Він купив кілька газовидобувних компаній, що раніше належали оточенню Едуарда Ставицького і Юрія Бойка. Крім того, разом з Олександром Онищенком він придбав фірму Quickpace Limited, розраховуючи повернути 157 млн доларів, конфісковані з її рахунків державою. Також Фукс вів переговори про купівлю столичного БЦ "Парус" у Вагіфа Алієва і намагався придбати Сбербанк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram