ГоловнаЕкономікаФінанси

Головою Приватбанку призначений чех Петр Крумханзл (оновлено)

Його останнє місце роботи - COO китайського Home Credit China.

Головою Приватбанку призначений чех Петр Крумханзл (оновлено)
Петр Крумханзль
Фото: ukranews.com

Агентство "Українські новини" заявило, що новим головою правління Приватбанку стане чех Петр Крумханзль (Petr Krumphanzl). Узгодження його кандидатури наглядовою радою очікується найближчим часом, пише агентство з посиланням на свої джерела.

Оновлення. Через кілька годин після появи цієї інформації прес-служба Приватбанку підтвердила призначення Крумханзла.

"У процесі оцінювання кандидатів на посади в правлінні Приватбанку ми передусім керувалися такими критеріями, як високий професіоналізм, досвід роботи в провідних банках ЄС, орієнтованість на результат, ґрунтовний досвід в операційному управлінні та впровадженні інструментів контролю. Петр відповідає всім цим основним вимогам, і він вже довів на практиці свою здатність ефективно реорганізувати слабкі сторони банків. Зосередженість на трансформаціях з метою вдосконалення операційної ефективності є його незаперечною перевагою. Особисто мені він здався натхненною і високомотивованою людиною. Крім того, він буде зосереджений більше на операційному управлінні банком, ніж на саморекламі. Також Петр вільно володіє англійською та російською мовами, що значно сприятиме ефективній взаємодії з іншими членами посиленої команди Приватбанку", - прокоментував призначення голова наглядової ради Приватбанку Енгін Акчакоча.

Крумханзль з 2004-го по 2008 рік працював у чеському Raiffeisenbank операційним директором; з 2008-го по 2011 рік працював в Україні в "Райффайзен Банку Аваль" операційним директором.

З 2011-го по 2013 рік працював у компанії Interim Management & Consulting, з 2013-го по 2016 рік головним операційним директором у словенській філії австрійської компанії Heta Asset Resolution.

Останнє місце роботи - головний операційний директор (Chief Operating Officer) у китайському Home Credit China (з травня 2016 року дотепер).

Крумханзль за освітою математик, але з недавнього часу в Україні дозволено керувати банками людям без профільної освіти (економіка, менеджмент і право). У законодавстві тепер прописана вимога "професійної придатності" керівника банку. Вона визначається як сукупність знань, професійного та управлінського досвіду особи, необхідних для належного виконання посадових обов'язків керівника банку з урахуванням бізнес-плану і стратегії банку, а також функціонального навантаження і сфери відповідальності конкретного керівника банку.

Нагадаємо, попередній голова правління Приватбанку Олександр Шлапак звільнився 20 липня 2017 року. Відтоді його обов'язки виконує Галина Пахачук, заступник голови правління Приватбанку. Пізніше Приватбанк найняв компанію з підбору управлінського персоналу Amrop Executive Search Ukraine, яка повинна була знайти кандидатів на посаду голови правління (головного виконавчого директора) і першого заступника голови (фінансовий директор).

21 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у державну власність, оскільки попередні власники довели його до неплатоспроможності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram