ГоловнаЕкономікаБізнес

БелАЗ готовий продавати самоскиди за біткойни

"Ми вирішили розглянути пропозиції і зрозуміти, наскільки це серйозно".

БелАЗ готовий продавати самоскиди за біткойни
Фото: belaz.by

Завод БелАЗ на своєму сайті повідомив, що готовий продавати автомобілі за біткойни і прийматиме відповідні пропозиції до кінця місяця.

"Готівка поступово відходить у минуле. На зміну їй йдуть банківські картки та електронні гаманці. Проте кілька років тому з'явилася новинка, яка може перевернути весь фінансовий світ. Мова про віртуальні гроші. І перш за все про біткойни. ВАТ «БелАЗ» - провідна компанія холдингу «БелАЗ-ХОЛДИНГ» - завжди намагається йти в ногу з часом, а також зробити свою продукцію більш доступною. БелАЗ розглядає пропозиції про реалізацію продукції підприємства за криптовалюту з 11 по 30 січня", - стверджують на сайті.

Заступник гендиректора підприємства Станіслав Якубович підтвердив виданню TUT.by, що це не жарт.

"Після прийняття декрету № 7, який передбачає введення в обіг криптовалют, наші аналітики вивчили потенційний ринок. А ми вирішили до 30 січня розглянути пропозиції про реалізацію продукції підприємства за криптовалюту і зрозуміти, наскільки це серйозно. Звичайно, якщо (або коли) ми отримаємо такі пропозиції, то буде вивчено питання платоспроможності потенційного клієнта нашого підприємства. І якщо все добре, то він зможе купити будь-яку нашу продукцію", - розповів Якубович.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет "Про розвиток цифрової економіки", який, зокрема, легалізує поняття "криптовалюта", "блокчейн" і "майнінг". Декрет дозволяє фізичним і юридичним особам зберігати і майнити криптовалюту, проводячи з нею будь-які операції через біржі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram