ГоловнаЕкономікаБізнес

ВТБ виставив на продаж активи "Азовмашу" за борги

Стартова ціна - 3,34 млрд гривень.

ВТБ виставив на продаж активи "Азовмашу" за борги
Фото: lifedon.com.ua/Сергей Краснов

Банк ВТБ на початку січня 2018 року виставив на продаж на електронній системі OpenMarket (ДП "СЕТАМ") активи маріупольського заводу "Азовмаш". Про це повідомило видання "БізнесЦензор".

Назва "Азовмаш" в оголошенні не фігурує, але журналісти за описом і фотографіями дізналися про це підприємство. На зображеннях, наприклад, є спорткомплекс "Азовмашу" і готель "Європейський".

На продаж виставлені об'єкти нерухомого майна промислового призначення загальною площею 141,35 тис. кв. м і об'єкти комерційного призначення загальною площею 6,5 тис. кв. м, розташовані в місті Маріуполь Донецької області, а також об'єкти промислового призначення загальною площею 56,58 тис. кв. м - у Полтаві. Об'єкти реалізуються, як заставне майно за кредитами. Стартова ціна реалізації майна - 3,34 млрд гривень, але продавець готовий знижувати ціну до граничної вартості 297,2 млн гривень.

"Азовмаш" - велике машинобудівне підприємство України (місто Маріуполь, Донецька область), засноване в квітні 1958 року на базі машинобудівних цехів Жданівського металургійного заводу імені Ілліча. Підприємство раніше контролювала сім'я Юрія Іванющенка. На 2015 рік у нього була значна заборгованість перед кредиторами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram