ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд у Нідерландах заморозив активи "Метінвест" і ДТЕК Ахметова

Раніше активи українського бізнесмена у справі "Укртелекому" заморозив кіпрський суд.

Суд у Нідерландах заморозив активи "Метінвест" і ДТЕК Ахметова
Фото: www.ipnews.in.ua

У Нідерландах суд видав тимчасовий наказ про заморожування заснованих в країні компаній бізнес-групи Systems Capital Management, власником якої є Рінат Ахметов, повідомляє Голос Америки.

Рішення суду пов'язане з тривалим судовим процесом у справі "Укртелекому" на 820 млн доларів.

Раніше суд на Кіпрі також видав тимчасове рішення проти Ахметова, заморожуючи його активи і компанії SCM, в рамках юридичного спору з заснованою на Кіпрі компанією Raga, яка стверджує, що SCM не заплатили за продаж в 2013 році підприємств групи Ukrtelecom.

Нідерландський суд видав тимчасове рішення заморозити активи зареєстрованих в Нідерландах підприємств SCM, серед яких найбільша українська сталеливарна "Метінвест" і найбільша приватна енергетична компанія і продуцент вугілля ДТЕК.

Представник компанії Raga надіслав в понеділок інформаційному агентству Reuters рішення суду. Ці рішення недоступні громадськості, але у вівторок агентство попросило суд направити копію рішення на його адресу.

Компанія SCM заявила у вівторок, що їй нічого не відомо про рішення нідерландського суду.

Нагадаємо, що держава продала 92,79% акцій "Укртелекому" в 2011 році за 10,6 млрд грн. Його офіційним покупцем виступила компанія "ЕСУ", дочірня фірма австрійського фонду EPIC. Два роки опісля він перепродав телеком-оператора Рінату Ахметову.

Колишня назва Raga Establishment Ltd - Epic Telecom Invest Ltd. Ця кіпрська компанія виступила від імені австрійського фонду EPIC офіційним власником "ЕСУ" на момент приватизації "Укртелекому".

Горбуненко придбав Raga Establishment в 2013 році.

Фонд державного майна недавно оголосив операцію з продажу "Укртелекому" недійсною і вимагає повернути корпорацію державі. Сторони конфлікту ведуть судові розгляди. Позови з "Укртелекому" розглядають в Україні та Лондоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram