ГоловнаЕкономікаБізнес

Volkswagen і Adidas відкинули роботу в анексованому Криму

Напередодні Клімкін пригрозив "дістати" німецькі компанії, які зараховують Крим до території Росії.

Volkswagen і Adidas відкинули роботу в анексованому Криму

Німецькі концерни Volkswagen і Adidas відкинули претензії до роботи своїх ритейлерів в анексованому Росією Криму, повідомляє Німецька хвиля.

"Природно, бренди концерну Volkswagen дотримуються санкцій і дотримуються прийнятих рішень. Протилежні оцінки викликають у нас подив", - прокоментували в прес-службі німецького автомобільного концерну Volkswagen заяви міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про роботу в Криму, що пролунали напередодні.

Ще лаконічнішою була відповідь іншої німецької фірми, згаданої головою українського МЗС.

"Adidas у принципі дотримується чинного законодавства", - повідомили в прес-службі концерну.

Критика з уст Клімкіна пролунала 3 січня в Києві під час прес-конференції з його німецьким колегою Зіґмаром Габріелем.

"Зараз є, звичайно, компанії, які дозволяють своїм ритейлерам, такі як, наприклад, Volkswagen або Adidas, Крим зараховувати до території Росії. Ми їх, безумовно, дістанемо, дістанемо не тільки політичними, а й юридичними методами", - цитує Клімкіна агентство "Українські новини".

DW звернулася в МЗС України з проханням роз'яснити слова міністра, але відповіді поки що не отримала.

Українське міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб у грудні 2017 року повідомило про виявлені факти роботи німецьких компаній у Криму - поштового оператора DHL Express, а також виробників спортивного одягу та інвентарю Adidas і Puma. Наприклад, на сайті Adidas вказано адреси офіційних магазинів у Криму. При цьому приналежність півострова конкретній країні не вказується.

Міністерство в Києві вважає, що це "суперечить політиці невизнання", передбаченій прийнятою в березні 2014 року резолюцією Генасамблеї ООН, а також санкціям з боку Європейського Союзу.

У грудні 2017 року ЄС продовжив санкції проти Росії ще на півроку – до липня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram