ГоловнаЕкономікаФінанси

Банки перейшли на новорічний графік роботи

Сьогодні короткий день, наступний робочий - тільки в середу.

З 29 грудня українська банківська система переходить на новорічний графік роботи.

Згідно з рішенням правління Національного банку №759 від 28 листопада, сьогодні до 13:00 в системі електронних платежів можуть здійснюватися тільки платежі між банківськими установами, що підпорядковані одній юридичній особі, а також платежі, спрямовані в НБУ й органи Держказначейства. НБУ й органи Держказначейства можуть здійснювати платежі на адресу всіх учасників СЕП. Банківський день у СЕП закінчується о 15:00.

1 і 8 січня СЕП, система електронної пошти Національного банку, депозитарій Національного банку, система СЕРТИФ, система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку, система з купівлі та продажу кредитних ресурсів у національній валюті на міжбанківському кредитному ринку України "КредІнфо2", автоматизована інформаційна система "Реєстр договорів з нерезидентами 2" не працюють.

2 січня 2018 року банки працюватимуть без клієнтів і забезпечуватимуть комплекс робіт, пов'язаних із початком нового звітного року. Міжбанківські перекази коштів через СЕП у цей день будуть здійснюватися.

3-5 та 9 січня СЕП і банківська система України працюють у звичайному режимі.

З 29 грудня 2017 року до 3 січня 2018 року включно діятиме офіційний курс гривні до іноземних валют і банківських металів, установлений Національним банком України від 28 грудня 2017 року.

У період з 30 грудня до 8 січня включно банки повинні забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram