ГоловнаЕкономікаДержава

НАБУ перевіряє голову Ощадбанку Пишного

Справа стосується розтрати майна шляхом списання $20,98 млн, які перебували на рахунках кіпрської компанії.

НАБУ перевіряє голову Ощадбанку Пишного
Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро проводить розслідування проти голови правління Ощадбанку Андрія Пишного та його підлеглих за підозрою в розтраті майна на $21 млн. Про це йдеться в постанові Солом'янського райсуду Києва від 6 грудня №760/26097/17, повідомляє "Фінклуб".

НАБУ підозрює, що розтрата майна відбулася шляхом списання $20,98 млн, які перебували на рахунках кіпрської Opalcore Ltd. в Ощадбанку, і подальшого їх переведення на користь держави в межах спеціальної конфіскації.

"З доданих до скарги матеріалів вбачається, що НАБУ здійснює досудове розслідування щодо можливого вчинення головою правління АТ «Ощадбанк» і підлеглих йому осіб розтрати ввіреного їм майна шляхом списання грошових коштів у розмірі 20980028,49 дол. США, які були на рахунках Opalcore Ltd в АТ «Ощадбанк», і подальшого їх переведення на користь держави в межах спеціальної конфіскації за вироком Краматорського міського суду Донецької області від 28 березня 2017 року», - йдеться в документі.

Кілька компаній, кошти з рахунків яких потрапили під спецконфіскацію, зокрема Akemi Management Limited і Wonderbliss Ltd., судяться з НАБУ через відмову бюро визнати їх потерпілими в цій справі.

Нагадаємо, раніше НАБУ провело виїмку документів в Ощадбанку у справі про конфіскацію грошей Януковича

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram