ГоловнаЕкономікаДержава

Аграрний фонд збільшив експорт борошна на 70%, - гендиректор

Наступного сезону позитивна динаміка, швидше за все, збережеться.

Аграрний фонд збільшив експорт борошна на 70%, - гендиректор
Фото: agrofond.gov.ua

ПрАТ "Аграрний фонд", один з найбільших державних операторів на аграрному ринку України, за підсумками 2017 року наростив експорт борошна на 70%. Про це в інтерв'ю "НВ Бизнес" повідомив генеральний директор компанії Андрій Радченко. "Аграрний сектор [глобальний] дійсно б'є рекорди. Ми теж відчули, що причетні до експорту і збільшення експортної виручки, яка надійшла в Україну, - сказав топ-менеджер. - Аграрний фонд, зокрема, експортував 17 тис. тонн борошна. Це на 70% більше, ніж минулого року".

Наступного сезону позитивна динаміка, швидше за все, збережеться, тому що АФ нарощує потужності з переробки. Менеджмент компанії веде переговори з турецькою компанією - одним з виробників млинового обладнання. "Розглядаємо можливість побудови сучасного млинового комплексу. При цьому дуже намагаємося залучити турецьке фінансування під цей проект. Найближчим часом, думаю, зможемо укласти контракт на постачання млинового обладнання. А на будівництво і введення в експлуатацію цього об'єкта піде близько року", - говорить Радченко.

За його словами, для збільшення національного експорту продукції з високою доданою вартістю Україна повинна пройти шлях глобальної модернізації і розвитку переробної промисловості, залучаючи інвестиції в тому числі в будівництво нових об'єктів глибокої переробки зерна і загалом переробки продуктів харчування.

На внутрішньому ринку в продовольчому сегменті АФ концентрує зусилля на роздробі, на фасованій продукції. Як зазначив Андрій Радченко, якірним продуктом було і залишається борошно, але у 2018 році компанія розширюватиме лінійку бакалійної продукції - рис, цукор і т.д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram