ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ повернув Ярославському документи на придбання Промінвестбанку

У бізнесмена залишається право на повторне подання заявки.

НБУ повернув Ярославському документи на придбання Промінвестбанку
Фото: Сергей Нужненко

Національний банк 22 грудня повернув документи, подані бізнесменом Олександром Ярославським для узгодження придбання Промінвестбанку. Про це повідомили в НБУ агентству "Українські новини".

Рішення аргументовано некомплектністю пакета документів.

"Якщо необхідні документи будуть підготовлені, інвестор має право вдруге подати пакет документів для узгодження опосередкованого придбання істотної участі. Національний банк не обмежує кількість поданих пакетів документів для погодження набуття істотної участі", - повідомив регулятор.

Крім Ярославського, інших покупців на ПІБ немає.

Нагадаємо, про те, що власник групи компаній DCH Олександр Ярославський хоче купити в російського Внешэкономбанку український Промінвестбанк, стало відомо в травні. На початку грудня він подав у НБУ пакет документів на узгодження покупки Промінвестбанку. Але через кілька днів власник ПІБ заявив, що переговори з Ярославським не увінчалися успіхом.

Після цього в НБУ заявили, що не можуть розглядати пакет документів без узгодження від Внешэкономбанку.

16 березня Україна ввела санкції терміном на 1 рік стосовно ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВиЭс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" через їхню належність Російській державі. Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram