ГоловнаЕкономікаДержава

Україна продовжила на рік ембарго на російські товари

Розширено перелік товарів, які потрапили під обмеження.

Україна продовжила на рік ембарго на російські товари
Фото: Макс Требухов

Уряд на засіданні в середу продовжив торгове ембарго на російські товари на рік - до 31 грудня 2018 року, пишуть Українські Новини.

При цьому розширено перелік товарів, які потрапили під обмеження. Туди внесли поліетилен з питомою вагою 0,94 або більше, полівінілхлорид, не змішаний з іншими речовинами, сульфат амонію, суміш нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами.

Нагадаємо, 10 січня 2016 року набуло чинності розпорядження уряду, яким вводиться ембарго на російські продукти і товари. Пізніше ембарго було розширено ще на 70 товарних позицій. Спочатку обмеження були введені до 5 серпня 2016 року, але потім їх продовжили до кінця 2017 року. Під заборону потрапили російське м'ясо і м'ясні продукти, риба, молочні продукти, сири плавлені, кава, чай, зерно, кондитерські вироби, продукти дитячого харчування, макаронні вироби, пиво, спирт, горілка, цигарки, цибуля, кетчупи, риба, печиво та інші товари.

Контрсанкції Україна ввела після того, як Росія припинила дію Договору про зону вільної торгівлі з Україною з 1 січня 2016 року. До того ж, з 1 січня 2016 року Росія включила Україну до переліку країн, з яких заборонено ввезення сільгосппродукції, сировини і продовольства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram