ГоловнаЕкономікаДержава

ПриватБанк подав до суду на своїх колишніх власників

У Високому суді Лондона почався розгляд справи "Держбанк України ПриватБанк проти екс-власників".

ПриватБанк подав до суду на своїх колишніх власників
Фото: EPA/UPG

Державний ПриватБанк подав до суду на своїх колишніх власників з вимогою ухвалити рішення про арешт майна, що належить колишнім власникам банку, в розмірі 3 млрд доларів.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Зазначають, що зараз у Високому суді Лондона почався розгляд справи "Держбанк України ПриватБанк проти екс-власників ПриватБанку". Згідно з регламентом суду, деталей справи сторони поки що не коментують. Але за інформацією видання, держава в особі ПриватБанку звернулася до суду з метою повернути виведені кошти і погасити невиконані зобов'язання у справі рефінансування.

Як повідомило ZN.UA джерело, на цей момент справа перебуває на етапі ухвалення рішення про забезпечувальні заходи в рамках провадження. Зокрема, ПриватБанк "звернувся до Високого суду з проханням на період розгляду справи до винесення рішення накласти арешт на майно, що належить колишнім власникам ПриватБанку, в розмірі 3 млрд доларів. Відповідний перелік активів було надано суддям у рамках слухань про ухвалення рішень про забезпечувальні заходи.

Сторону ПриватБанку в суді представляє компанія Hogan Lovells. Юридична фірма відома в Україні за двома великими процесами, які висвітлювалися в ЗМІ: Пінчук проти Коломойського (щодо акцій ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат") і повернення коштів, виведених Мухтаром Аблязовим під час його керівництва казахстанським БТА Банком (загальна сума претензій перевищувала $6 млрд). В обох випадках позивачі залишилися задоволені.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у держвласність. Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанова була докапіталізована на 116,8 млрд грн.

Сьогодні проходить близько чотирьох сотень українських судів щодо націоналізації ПриватБанку. Тримачі євробондів ПриватБанку зажадали дострокового погашення паперів на 335 млн доларів, брати Суркіси довели в суді, що ні вони, ні їхні численні родичі не є пов'язаними з ПриватБанком особами, Геннадій Боголюбов зажадав від уряду України компенсувати їм втрату частки в Приваті, а Ігор Коломойський у суді оскаржить визнання банку неплатоспроможним і саму націоналізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram