ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорт "Бориспіль" змінив адресу

Аеропорт прописаний у прилеглому до нього селі Гора.

Аеропорт "Бориспіль" змінив адресу
Фото: Макс Левин

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", найбільший аеропорт країни, змінив адресу своєї реєстрації.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані держреєстру.

Наголошується, що раніше місцем розташування аеропорту вказувалось місто Бориспіль (Київська область), а тепер аеропорт прописаний у прилеглому до нього селі Гора.

Місцеві ЗМІ повідомляли про стурбованість жителів Борисполя у зв'язку з перереєстрацією аеропорту. За їхніми даними, в результаті такої перереєстрації Бориспіль може втратити понад 100 млн гривень податкових надходжень від діяльності аеропорту.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько 1 тис. га. Має дві злітно-посадкові смуги: одну - довжиною 4 тис. м, шириною 60 м, другу - довжиною 3,500 тис. м, шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.

Нагадаємо, влітку минулого року на сайті Мінінфраструктури проходило голосування про присвоєння аеропорту "Бориспіль" імені видатної особистості. Серед варіантів були імена Ігоря Сікорського, Казимира Малевича, Олега Антонова, Павла Чубинського чи Івана Мазепи. Також було передбачено відповідь "залишити без змін". У підсумку найбільше голосів отримав варіант імені Івана Мазепи.

Проте профспілка держпідприємства не підтримала ініціативу зміни назви. Тому, незважаючи на результати голосування, назва аеропорту "Бориспіль" залишається незмінною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram