ГоловнаЕкономікаБізнес

Частина працівників "Запоріжжяобленерго" почала страйк

Заборгованість із зарплати становить три місяці.

Частина працівників "Запоріжжяобленерго" почала страйк

545 працівників енергопостачальної компанії "Запоріжжяобленерго" у вівторок почали страйк через невиплату заробітної плати.

Про це повідомляють на сайті компанії.

Усього в компанії працює близько 5 тис. осіб.

Страйк мають намір проводити до 22 грудня включно.

За даними на середину грудня, заборгованість із зарплати становить три місяці.

"Запоріжжяобленерго" пояснює заборгованість "нульовим алгоритмом", затвердженими Національною комісією держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), за якого фактично повністю вилучаються гроші, що надходять на рахунки компанії.

"Жорстка регуляторна політика НКРЕКП щодо суспільства, спрямована на практично повне вилучення коштів, яку Національна комісія пояснює наявністю в ПАТ "Запоріжжяобленерго" заборгованості за куплену електроенергію минулих років (станом на грудень 2017 року - 1,236 млрд грн). Левова частка боргу - 65% - сформувалася ще в 1999-2014 роках у результаті неповних розрахунків споживачів за спожиту електроенергію. Решта цієї суми - 35% - становить заборгованість, що виникла 2015 року в результаті укладення керівництвом товариства низки сумнівних операцій", - повідомляє прес-служба компанії.

У компанії не виключають, що у зв'язку зі страйком послуги споживачам компанії можуть надавати обмежено.

"Запоріжжяобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі на території Запорізької області, надає послуги з транспортування та постачання електроенергії споживачам.

Державі в особі ФДМ належать 60,25% акцій "Запоріжжяобленерго", близько 28,8% акцій контролюють компанії, підконтрольні братам Ігорю та Григорію Суркісам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram