ГоловнаЕкономікаБізнес

Коломойський з партнерами виявилися власниками гірськолижного курорту в Австрії

Придбання одного з готелів ними розслідують як відмивання грошей.

Коломойський з партнерами виявилися власниками гірськолижного курорту в Австрії

Бізнесмен Ігор Коломойський, а також його партнери Ігор Палиця і брати Олександр та Віктор Шевченки є власниками гірськолижного курорту Земмерінг в Австрії, пише "Німецька хвиля".

2012 року українські інвестори придбали 130-річний Гранд-готель "Панханс", а тоді майже всі великі готелі курорту, витяги і ресторани на гірськолижних трасах. Однак потім інвестори зіткнулися з проблемами: багато землевласників відмовилися продавати ділянки для розширення трас, а австрійський фінконтроль узявся дуже педантично перевіряти всі транзакції, буцім це "брудні гроші".

Вивести курорт на прибутковість інвестори з України не зуміли. Зараз із чотирьох великих готелів, куплених ними, працює тільки один, а в австрійській прокуратурі розслідують продаж "Панхансу" компанії IBS Umwelt- und Verkehrstechnik GmbH у 2012 році як можливе відмивання грошей.

Готель "Панханс" зараз має іншого власника - Panhans Holding. Однак "Німецька хвиля" стверджує, що за обома компаніями стоять ті самі особи, а саме - власники "Буковелю".

Засновниками IBS були австрійський бізнесмен і політик Томас Шелленбахе з Австрійської партії свободи (FPÖ) і український бізнесмен, голова Волинської облради Ігор Палиця. За ресторани при гірськолижних трасах у Земмерінгу відповідає Віктор Шевченко, депутат Верховної Ради. В Австрії він разом з двома молодшими партнерами є співзасновником компанії Ambikom GmbH, якої немає в електронній декларації депутата.

Ключову роль серед інвесторів у Земмерінгу відіграє Ігор Палиця. "Він виступав у ролі мозкового центру в групі інвесторів. Для них це придбання було наріжним каменем у реалізації планів. Довго я думав, що інвестором є, власне, сам Палиця. Але потім з'явилися чутки, що за ним стоїть важливіша людина", - розповів Андреас Штюлінгер, колишній власник і директор санаторію, купленого кілька років тому українськими інвесторами.

Цю важливу людину за спиною Палиці австрієць розпізнав як Ігоря Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram