ГоловнаЕкономікаФінанси

Після націоналізації ПриватБанку Україна отримала 400 судових позовів

Рожкова звинуватила Коломойського в небажанні погашати борги.

Після націоналізації ПриватБанку Україна отримала 400 судових позовів
Фото: София Гаврилюк

Після націоналізації ПриватБанку проти Національного банку, Міністерства фінансів і самого Привату було подано понад 400 судових позовів.

Про це на брифінгу в понеділок повідомила заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

"Сьогодні ми маємо понад 400 позовів проти НБУ, ПриватБанку і Мінфіну. Усі ці позови, так чи інакше, пов'язані з процесом націоналізації. Така велика кількість позовів свідчить про відверте небажання реструктуризувати і погашати борги колишніми власниками ПриватБанку, незважаючи на обіцянки і листи, які скерували і в НБУ, і прем'єр-міністру", - підкреслила вона.

Рожкова вважає, що така кількість позовів подається для того, щоб дестабілізувати роботу НБУ, ПриватБанку і Мінфіну, які працюють у напрямку повернення боргів.

Вона також окремо відзначила позов колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського проти проведення forensic audit. "Щодо цього окремого позову - моя особиста думка: це прояв слабкості і страху, що результати співпраці з Kroll і AlixPartners будуть дуже неприємними для колишніх акціонерів", - сказала заступниця голови НБУ.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що судові тяганини з колишніми власниками ПриватБанку Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим займуть роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram