ГоловнаЕкономікаДержава

У ДАБІ розповіли про досягнення в реформуванні будівельного сектора

Інспекція орієнтована на усунення будь-яких перешкод в отриманні дозволів на будівництво.

У ДАБІ розповіли про досягнення в реформуванні будівельного сектора
Фото: dabi.gov.ua

Держархбудінспекція змінює формат роботи з учасниками будівельного ринку на основі прозорого і відкритого партнерства.

Про це заявив 14 грудня голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев під час зустрічі з бізнес-спільнотою Американської торгової палати в Україні, повідомляють на сайті ДАБІ.

Кудрявцев зазначив, що ДАБІ зацікавлена в кожному проекті, нових інвестиціях у будівництво. Це шлях до вирішення інфраструктурних питань, збільшення кількості робочих місць, нарощування обсягів виробництва і забезпечення стабільних надходжень до бюджетів різних рівнів. Тому Держархбудінспекція орієнтована на усунення будь-яких перешкод в отриманні дозволів на будівництво, особливо для стратегічних підприємств, що впливають на економічний розвиток країни.

"Наша мета не знайти будь-які помилки або невідповідності в документації і повернути її на доопрацювання, а, навпаки, сприяти належному початку будівництва, допомогти з усуненням недоліків під час виконання робіт, а в підсумку - прийняти якісний об'єкт в експлуатацію", - зазначив він.

"Закликаю інвесторів, представників бізнес-спільноти не замовчувати проблеми: ми зацікавлені вивчити кожне питання і допомогти в його вирішенні, надати необхідну консультаційну допомогу в оформленні документів на будівництво. Всі створені Держархбудінспекцією канали комунікації працюють оперативно і на результат", - наголосив голова Держархбудінспекції.

За його словами, на законодавчому рівні вже створено необхідні умови для нормальної роботи інвесторів. Ініційований Держархбудінспекцією закон №1817 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення містобудівельної діяльності", який набув чинності 10 червня 2017 року, став початком цих реформ. Зокрема, він упорядкував дозвільні та погоджувальні процедури, зробивши їх максимально прозорими і зрозумілими для громадян і забудовників.

Розпочаті зміни, зокрема, плинули на позицію України в рейтингу Всесвітнього банку Doing Business-2018 - за легкістю отримання дозволу на будівництво країна піднялася на 105 пунктів, змінивши 140-ву позицію на 35-ту.

"Тому ДАБІ продовжить рухатися в заданому напрямку, реалізовуватиме реформи, щоб кожен інвестор, заходячи в Україну, потрапляв у такі ж умови, як і на європейському ринку, і мав доступ до послуг і дозвільних процедур відповідної якості", - зазначив Кудрявцев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram