ГоловнаЕкономікаДержава

Мінфін підписав договір з ЄБРР і ЄІБ про добудову метро в Харкові

За кредитні гроші побудують три станції.

У понеділок, 11 грудня, міністр фінансів Олександр Данилюк від імені України підписав договір про реалізацію проекту "Розширення метрополітену в місті Харкові" з Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку. 

Фото: twitter.com/poroshenko

Прес-служба Мінфіну повідомила, що церемонія підписання відбулася за участю президента Петра Порошенка, керівного директора ЄБРР Франсіза Маліжа та директора кредитних операцій ЄІБ у країнах Східної Європи Ліонеля Рапая.

У рамках проекту ЄБРР і ЄІБ виділяють на добудову метро в Харкові по 160 млн євро на умовах кредиту, а влада Харкова - ще 10 млн євро.

Проект "Розширення системи Харківського метрополітену" має на меті продовжити теперішню лінію метрополітену від центру міста, з'єднавши його з південними житловими масивами.

Після введення в дію нової ділянки метрополітену довжина лінії збільшиться на 3,47 км і становитиме 14,45 км.

У результаті проекту планується побудувати нову ділянку третьої лінії метро з двома станціями метро: "Державінська" та "Одеська", а також електродепо "Олексіївське" (потужністю 100 вагонів зі сполучною гілкою до третьої лінії метро), що втричі скоротить час поїздки пасажира від центру міста до південних спальних районів і загалом збільшить географію поїздок. Крім того, планується купівля нових вагонів для обслуговування третьої лінії харківського метрополітену.

Очікується, що проект збільшить пасажиропотік Харківського метрополітену на 25 млн осіб щороку, збільшить частку метрополітену в загальноміських пасажирських перевезеннях до 50% і поліпшить показники якості пасажироперевезень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram